Det er dyrt at leve. De fleste af os har mange faste udgifter. Det er surt, men det er jo også nødvendigt, hvis du gerne vil have et komfortabelt liv.

Tænker du somme tider på, om du kunne reducere dine udgifter, uden at du kommer til at gå ned i levestandard? Det er faktisk muligt, og det er faktisk ikke sværere, end at alle kan gøre det. De fleste finder nogle steder, hvor der er noget, de kan få billigere.

Internettet er din ven

Der er så meget, der er blevet meget lettere, siden vi fik internettet. Det gælder også, når du skal til at finde nogle steder, hvor du kan komme til at sidde billigere i det. Allier dig med internettet, og det kan komme til at ske.

Det kan det for eksempel, fordi der findes så mange sider, hvor alt muligt bliver sammenlignet. I dit tilfælde har du brug for de hjemmesider, der sammenligner priser på alt mellem himmel og jord. De er virkelig gode og nemme at aflæse. Du kan nemlig hurtigt danne dig et godt overblik over, hvordan prisniveauet fordeler sig hos de enkelte udbydere.

Det er ikke sikkert, at alle dine udgifter kan blive lavere, men der skal nok være nogen.

Hvilke sammenligninger skal du bruge?

Det kan som sagt være stort alle former for varer og udgifter, der bliver sammenlignet med hinanden. Bortset fra de udgifter, der altid er helt faste.

Prøv for eksempel at tjekke priserne på følgende:

 • Bilforsikringer (tjek her)
 • Andre forsikringer
 • Fagforening
 • Telefonabonnementer
 • Internetopkoblinger
 • Fyringsolie (tjek her)
 • Benzin og diesel
 • Banklån
 • TV-pakker
 • Tandlæger
 • Alle mulige små og store varer

Der er selvfølgelige nogle faste udgifter, som du ikke kan gøre noget ved. Det kan være sådan noget som husleje, skat, institutioner, vand, busbilletter og så videre. Men alle de mange andre steder, hvor der er en økonomisk gevinst at hente, der er det bare om at tjekke priserne ud.

Mange bække små

For nogle varers og ydelsers vedkommende er der ret store prismæssige forskelle, der kan give dig en god besparelse. For andres vedkommende er besparelsen begrænset. Tag du bare det hele med.

Som man jo siger, så gør mange bække små en stor å. Hvis du lægger alle dine besparelser sammen, så vil du nok erfare, at det hele alligevel er værd at gå efter. Alle kan bruge lidt ekstra til at forsøde tilværelsen med eller til at spare op til noget, som du ønsker dig.

Hvis du regner på, hvor stor din samlede besparelse er på en måned, så kan du gange det op med 12 måneder. Så har du din samlede besparelser på årsbasis. Så begynder det nok at se meget fornuftigt ud.

Der kan gå sport i besparelserne

Hvis du bliver grebet af at finde besparelser, så kan der godt gå sport i det. Mere vil have mere, og du kan finde flere og flere udgiftsposter, som du kan spare på.

Du kan for eksempel benytte dig af diverse gode tilbud, som de fleste butikker kører med i perioder. Du kan også selv forsøge at prutte med prisen i de butikker, hvor det er muligt. Der er mange muligheder for at komme billigere til de ting, som du køber.

Der kan også ligge en meget stor besparelse at vente på dig, hvis du går efter datovarer i supermarkedet eller i dagligvarebutikken. Og du kan også blive dygtigere til ikke at købe mere mad ind, end du kan nå at spise. Det kan du reducere meget madspild ved.

Der kan stadig komme nye ideer til endnu flere besparelser, som du skal prøve af.

Gør besparelserne til en livsstil

Hvis du sætter dig for ikke at ville betale fuld pris for andet end det, hvor det ikke er muligt at få nogen reduktion, så vil du nok opdage, at der kan være rigtig meget at hente, når du har den indstilling.

Stille og roligt kan din evne til at spare blive en del af din livsstil. At være sparsommelig behøver ikke at være det samme som at være nærig eller at leve på en sten. Slet ikke. Det er bare en smart måde at reducere dine udgifter på. Hvorfor betale mere, end det er nødvendigt?

Tænk også i bæredygtighed

En del af konceptet med at leve mere sparsommeligt kan også have med bæredygtighed at gøre. Hvis du for eksempel køber datovarer, bliver mængden af madspild mindre. Hvis du køber genbrugsvarer i stedet for nyproducerede, så gavner det bestemt også miljøet.

Det er lidt i tråd med at spare på vandet, varmen og kødet. Det gavner din økonomi, og det gavner miljøet. Der kan vi alle sammen sætte ind.

Tjek oversigterne jævnligt

Hvis du gemmer de gode sammenligningssider på skrivebordet af din computer, så kan du gøre det, at du tjekker dem jævnligt. Priserne kan sagtens have ændret sig, siden du kiggede på dem sidst.

Hvis en anden leverandør er blevet billigere end den, du har, så er det jo bare om at hoppe derover. Alle disse lister er jo ikke statiske. De ændrer sig hele tiden, og har du fingeren på pulsen, så kan du surfe rundt imellem dem af og til.

Sørger du for at gøre det med jævne mellemrum, så kan du faktisk komme til konstant at have de lavest mulige udgifter på alt muligt forskelligt. Det, du sparer ved den øvelse, kan du jo passende bruge på noget, som du synes er sjovere at bruge dine penge på.