Har du altid sværget til at bruge kondom? Eller er du en af dem, der stort set aldrig anvender denne type af prævention? Det er meget interessant, hvor stor forskel der er på os danskere, når det kommer til valget af prævention.

Kondomer er dog stadig en af de mest anvendte former for beskyttelse. Den primære grund til dette, vil du kunne læse mere om herunder.

Her er fordelene ved kondomer

Det absolut bedste argument for at anvende denne form for prævention er, at kondomet beskytter mod både graviditet og kønssygdomme. Dette kan derved ikke siges om danskernes foretrukne præventionsmiddel – p-pillen.

Men er det kun guld og grønne skove, når det kommer til kondomet? Næppe. Herunder kan du læse om de ulemper, du kan opleve, hvis du vælger denne type prævention.

… og her er ulemperne

Det er rigtigt, at kondomer beskytter mod uønsket graviditet og kønssygdomme. Kondomet kan du ikke garantere 100% sikkerhed.

Den største faktor, der spiller ind på sikkerhed, er risikoen for, at kondomet går i stykker. Hvis dette sker, kan det have store konsekvenser for begge parter. Det skal dog siges, at dette sker meget sjældent. Og der er to ting, du kan gøre for at undgå dette. Først og fremmest bør du kun købe kondomer, der passer til dig eller din partner. Hvis det er for stort, kan det risikere at falde af, og hvis det er for småt, kan det gå i stykker. For det andet bør du købe kondomer med glidecreme, da disse har en lavere risiko for at gå i stykker.

 

Udover risikoen for et ødelagt kondom, vil nogle personer også fremhæve en anden ulempe. Mange par ser nemlig kondomet som et turnoff. Det kan være en akavet proces, hvis kondomet driller, og derfor vælger mange par dette præventionsmiddel fra. Men som du kan læse længere nede på siden, er der måske nogle ting, I kan prøve for at få en fornyet begejstring for kondomet.

Hvilke alternativer er der?

Hvis du vil finde et alternativt præventionsmiddel, der både beskytter mod graviditet og sygdomme, kan du overveje en spiral. Dette er et meget omdiskuteret præventionsmiddel, og der er både fordele og ulemper ved at vælge dette som kvinde.

Prøv dette, hvis du ikke synes om kondomer

Hvis du eller din partner ikke er fan af kondomer, er der nogle ting, I kan prøve. Først og fremmest bør I eksperimentere med nogle nye typer. Hvis I altid har brugt de helt almindelige og kedelige slags, er det forståeligt nok, at der ikke har været meget at råbe hurra for.

Men markedet for kondomer er intet mindre end eksploderet. Der findes utallige slags – og utallige størrelser.

Så hvis I endnu ikke har prøvet varianten med knopper, riller, lys, smag eller noget helt femte, har I stadig en masse at lære om kondomer endnu. Hvem ved, måske finder du og din partner en variant, som I simpelthen ikke kan leve uden?