Du kender det helt sikkert: du skal have tørret en masse vådt tøj, men pludselig er din tørretumbler gået i stykker. Reparationer er både dyre og besværlige, så skal du forsøge dig med det selv, kontakte en professionel eller købe en splinterny? Der er mange muligheder og mange ting, man skal overveje, inden man kaster sig ud i forskellige reparationer.  Læs med herunder og bliv klogere på, hvor vidt du skal reparere din ødelagte tørretumbler eller købe en ny.

Undersøg, om den kan repareres – hvilke fejl er der tale om?

Når du skal vurdere, om din ødelagte tørretumbler er værd at reparere, er det først og fremmest vigtigt, at du finder de forskellige fejl og undersøger den grundigt. I nogle tilfælde er fejlene små, og du vil derfor selv kunne fikse problemet, mens der i andre tilfælde er for store fejl til at kunne fikse. For at kunne vurdere fejlene og skaderne er det vigtigt, at du kender din maskine- den vil ofte fortælle dig, hvad fejlen er. Dette kan for eksempel være gennem forskellige lys, lyde og andre signaler.

Du kan blandt andet vurdere hvor vidt den skal repareres eller ej ved at kigge på dens alder. Jo ældre en model du har, jo sværere bliver den at reparere. Mange vælger at købe en ny maskine, hvis deres nuværende er gammel og i stykker.

Hvilke materialer og værktøjer skal du bruge?

Vælger du at reparere tørretumbleren fremfor at købe en ny, skal du undersøge hvilke materialer og værktøjer, du skal bruge til selve reparationen. Et af de værktøjer du med sikkerhed skal bruge til reparationen, er en momentnøgle. Momentnøglen er perfekt i situationer, hvor der arbejdes med skrøbelige og delikate materialer – herunder for eksempel en besværlig tørretumbler. Den smarte momentnøgle er meget populær og kan derfor også findes i mange forskellige værktøjsbutikker. Ønsker du dog at bestille momentnøglen hjem fra en hjemmeside på internettet, kan du vælge https://momentnoegle.dk.

Husk garantien

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du ved skade af tørretumbleren altid være opmærksom på garantien herpå. Hvis du selv forsøger dig med en reparation af tørretumbleren, frafalder garantien, og du vil ikke kunne få udbetalt et beløb for den ødelagte tørretumbler eller kunne få den fikset og ordnet af professionelle. Er din tørretumbler relativt ny, med en god garanti, kan det være en god ide at lade professionelle kigge på den og vurdere skaderne. På denne måde slipper du selv for regningen, og du behøver ikke bekymre dig om, hvordan du skal reparere og fikse din tørretumbler. Alt du skal gøre er at kontakte producenten af tørretumbleren og informere dem om skaden inden for garantiens udløbsdato. Hos mange producenter tilbyder de gratis reparationer og andre dejlige fordele, hvis din tørretumbler går i stykker. Du kan for eksempel få tilsendt en ny, eller få en erstatningssum, der kan dække udbetalingen til en ny tørretumbler.

Det er helt op til dig at vælge, om du vil reparere din tørretumbler eller forsøge dig med en splinterny. Held og lykke!