Der er en klar grund til, at det gamle ordsprog stadig gælder i dag. Kroppen udvikler sig nemlig på samme måde i dag, som den har gjort altid og den motoriske udvikler følger det samme mønster. For at din lille guldklump kan få den rette forståelse for krop og bevægelse, skal der altså kravles, før der skal gås. Herunder finder du tre skønne tips til, hvordan du hjælper din lille udforsker fremad i verden på en kærlig og positiv måde.

Legegrupper

De fleste mødre bliver tildelt en mødregruppe, når der kommer en lille ny til og det er en skøn måde at komme ud og socialisere med andre, der er samme sted i livet som du selv. Men i Næstved findes der også en række spændende tilbud til nye mødre, der kan hjælpe dig med at udfordre din pusling. Både legegrupper, gymnastik for mor og barn samt en række sjove og søde tilbud fra de forskellige lokale foreninger.

Når du kommer mere ud, så bliver du inspireret, hvilket giver dig input og ideer til, hvordan du kan være sammen med din tumling på en hyggelig måde, der samtidig understøtter og fremmer den motoriske udvikling.

Skridsikkert kravletøj

Det er så vigtigt, at din baby kommer til at kravle, fordi det er en naturlig del af den motoriske udvikling. Men bor du et sted med glatte gulve og hårdt underlag, så kan det være svært for den lille at komme op på alle fire og begynde at bevæge sig rundt. Ved at vælge skridsikkert kravletøj som strømper, strømpebukser eller leggings med gummi på knæ og oversiden af fødderne kan du hjælpe den lille ven fremad på en god og effektiv måde, der ikke spiller ind i udviklingen.

Det kan være svært ikke at spejle sig i andre og måske blive ked af det eller frustreret – især som førstegangsmor – hvis dit barn udvikler sig i et andet tempo end andre babyer omkring jer, men der er ingen grund til det. Husk altid på:

  • Det er ikke vigtigt HVORNÅR eller HVOR længe dit barn kravler – det er ikke en konkurrence
  • Nogle børn kravler flere måneder før de går andre kryber og når kun at kravle få dage
  • Det kommer, når det kommer. Din lille har måske travlt med at rode med andre ting, hvis kravleriet lader vente på sig.

Leg og massage

Det bedste du kan gøre for dit barn, er at være nærværende. Læg dig på gulvet på legetæppet, syng, leg og massér din lille spire, så han/hun bliver opmærksom på sin krop og nysgerrig på at udforske den og verden. Ved at nusse og kramme din baby hjælper du den lille med at gøre opmærksom på kroppen og de ting den kan på en hyggelig måde. Ved at massere og lave babymassage kommer baby i kontakt med de fundamentale bevægelser, der danner grundlaget til både at kravle og senere at gå. Nyd at være sammen og vid, at det motoriske nok skal komme!