Det kan være svært at opretholde den blonde farve i ens hår. Jo ældre man bliver, jo mørkere går ens hår hen og bliver, og ender til sidst med at blive helt gråt. Mange kvinder har et ønske om, at den blonde farve skal holde ved så længe som muligt, men hvordan gør man, og er der noget man selv kan gøre uden en frisør?

Oprethold din hårfarve med en frisør

Du har selvfølgelig altid mulighed for at gå til en frisør. En frisør ved, hvad der er godt for lige præcis dit hår. På den måde får du en personlig hjælp og behandling, som du ikke vil kunne udføre selv.

Ved frisøren kan du enten blive farvet helt blond, hvis du synes dit hår er gået hen og er blevet for mørkt, men du kan også få striber i dit hår, som kan give spil i håret, så det ikke ser tørt og kedeligt ud. Der findes forskellige metoder en frisør farver hår på. Disse metoder afhænger både af, hvordan du selvfølgelig ønsker dit hår skal komme til at se ud, men det afhænger også af din hårtype.

Hår er nemlig meget forskelligt fra person til person. Nogle mennesker har meget tykt hår, og kan derfor klare mere, hvorimod folk med tyndt og slidt hår skal passe meget på, hvis de ønsker at blive farvet. En metode man ofte anvender, er det, man kalder highlights. Her laves der striber i hele håret, som dækkes til med folie, så der opstår lysninger i håret. Dette kan du pleje og vedligeholde med forskellige shampooer, som er lavet specielt til folk, der har fået farvet deres hår.

Kan jeg selv farve mit hår?

Det at gå til en frisør kan være rigtig dyrt, så hvis du er ung og måske studerende, er det ikke altid hårpleje, der ligger øverst på prioriteringslisten. Dette skal dog ikke holde dig fra at opretholde dit blonde hår. Hvis du synes, dit hår er gået hen og blevet kedeligt, kan du sagtens farve det selv, også hvis du bare ønsker striber.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på den farve du køber, da billeder udenpå ikke altid afspejler den farve, som farvningen egentlig har. Derudover skal du også være opmærksom på din hårtype, om det har været farvet før og hvordan det reagerer på sollys og saltvand. Med alt dette in mente, vil du kunne farve dit hår selv, så du får et rigtig flot resultat.

Et andet alternativ – Silver Shampoo

Hvis du selv ønsker at opretholde de blonde og kolde toner i dit hår, har du muligheden for at bruge det, der hedder Silver Shampoo. En Silver Shampoo indeholder blå og lilla farvepigmenter, som forhindrer dit hår i at få et uønsket gult skær.

Disse farvepigmenter lægger sig udenpå håret, og vil derfor gradvist forsvinde under hårvask. Hvis du for eksempel er blevet farvet ved en frisør, kan du med fordel benytte en Silver Shampoo til at vedligeholde din blonde farve. Du kan derudover også forhindre det gule skær, også selvom dit hår aldrig har fået en toning ved frisøren.

En Silver Shampoo fungerer som en helt almindelig shampoo. Du gør dit hår vådt og tilfører shampooen. Fordel det godt rundt i håret og lad det virke i minimum 1 minut. Derefter skylder du efter med vand og du vil kunne se resultatet, når dit hår igen er tørt. Trække tiden og hvor ofte du skal bruge din Silver Shampoo afhænger af din hårtype, men også den måde, du ønsker dit hår skal se ud. Så prøv dig frem, og se hvad der sker. Hvis du synes, det har fået et blåt/lilla skær, vil du kunne fjerne det med et par almindelige hårvaske. En Silver Shampoo er altså let tilgængelig og nem at bruge.