At vælge en ny seng er både en spændende og sommetider svær opgave, for det er et stort køb, og den nye seng skal sikre dig mange gode timers søvn. Her finder du gode råd til, hvordan du gør processen med at købe en ny seng nemmest for dig selv.

Online eller i butik?

I dag kan du købe alt på internettet – Også senge. Men er det nødvendigvis det bedste sted at købe en ny seng?

Internettet kan være en rigtig god måde at lave research på, når du gerne vil købe en ny seng. Måske ved du allerede, hvilken type eller størrelse af seng, du gerne vil have? Det gør det nemt at søge internettet tyndt efter sengeforhandlere, der sælger din drømmeseng, eller at få et overblik over, hvad sådan en seng måtte koste. Du kan også let finde den webbutik, der har de bedste priser og have det store, forkromede overblik over udsalg på senge.

Du kan selvfølgelig også sagtens købe din nye seng online. Dog er en seng ofte et relativt dyrt køb og en stor beslutning at tage. Derfor kan det være risikabelt at bestille en seng hjem fra internettet, hvis du aldrig har prøvet at sove i den før. Med senge er der blandt andet stor forskel på madrassers hårdhed, som er ligeså forskellig som de præferencer hos dem, der skal sove i sengen.

Det er derfor en god idé i hvert fald at besøge en eller flere sengeforhandlere på Sjælland først, så du får en idé om, hvad både dig og en eventuel partner godt kan lide. Hos sengeforhandlere har man nemlig mulighed for at prøveligge sengene og få kyndig vejledning til, hvad man skal være på udkig efter samt hvilke modeller i samme stil, der ellers findes på markedet.

I hvilke butikker kan jeg købe en seng?

Du kan købe senge i de fleste butikskæder, der forhandler møbler. Disse kæder tæller blandt andet IKEA, Jysk, Idémøbler, MyHome med mere. Her er sengene ofte en anelse billigere, men kvaliteten er også herefter. Du kan sagtens købe en seng til en ganske god pris ved disse bolighuse, men det er vigtigt, at du får sengen prøvet af i butikken først.

På Sjælland findes der også en række dedikerede sengeforhandlere, som kun sælger senge og tilbehør til senge. Hos disse forhandlere får du altså ekspertrådgivning fra sælgere, der har mange års erfaring på området og ved præcist, hvad du har brug for, når du fortæller om dine ønsker og drømme til den nye seng.

Populære sengeforhandler-kæder på Sjælland er blandt andet:

  • Drømmeland
  • SengeSpecialisten
  • Sengekompagniet
  • Delfin Sengecenter
  • Sengebutikken
  • Schwarz Senge

Priser og modeller hos den enkelte forhandler svinger. Du kan derfor med fordel sagtens besøge flere forskellige forhandlere og få et bud på, hvilken seng der kunne være noget for dig.

De nævnte forhandlere, både de almindelige bolighuse samt specialisterne i senge, forhandler senge både fysisk og på internettet. Du kan derfor fint kombinere et besøg, hvor du prøver sengene, med at handle på internettet, når den rigtige pris kommer.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

En seng er et meget personligt valg. Alle mennesker er ens, har forskellige søvnbehov og foretrækker forskellige former for komfort. Det første, du skal overveje, inden du begynder at kigge efter forskellige typer af senge, er, hvor mange der skal sove i sengen. Er I én eller to mennesker? Dernæst skal du finde ud af, hvor meget plads I har på det område, hvor sengen skal stå. Sengens størrelse skal nemlig både harmonere med dine behov, men også med dit hjem.

En almindelig enkeltseng er typisk 90 x 200 cm. Hvis en enkeltseng er for lille, men en dobbeltseng er for stor, er en trekvartseng måske noget for dig. Det kaldes også en halvandenmandsseng. Størrelserne herpå er typisk 120 x 200 cm og 140 x 200 cm. Dobbeltsenge er typisk 150 x 200 cm eller 180 x 200 cm lange og kræver altså en hel del plads i hjemmet.

En af de mest populære sengetyper lige nu er dog kontinentalsengen. Den er kendetegnet ved sine tre karakteristiske lag, som kommer som et færdigt sæt, nemlig med en polstret boxmadras nederst, en skummadras i midterlaget og slutteligt en blød topmadras. Sengen kender du blandt andet fra luksuriøse hotelophold. Sengen er ikke kun populær for sin komfort fra de tre tykke madrasser, men også for sit stilrene udseende. Disse senge er robuste og kommer i et væld af forskellige prisklasser.

Lån penge til at købe den perfekte seng

At købe en ny seng af høj kvalitet er for mange danskere en investering. En sådan seng kan sagtens købe op i tocifrede tusinder og det kan være en stor bid penge at hive op af lommen. Derfor kan du overveje at låne penge, når du gerne vil købe en ny seng.

Du kan enten vælge selv at tage et lån til købet af din nye seng, eller høre din sengeforhandler, om de tilbyder et lån. Her vil du ofte kunne få rente- og gebyrfrie lån uden risiko for dig, og hvor I sammen vælger den månedlige betaling. Forhandlerne ved godt, at deres produkt er dyrt, så nogle forhandlere tilbyder afbetaling, lån eller begge dele i én.

Det er selvfølgelig også en mulighed at låne pengene gennem din egen bank, hvis du kvalificerer dig til at låne penge hos dem.

Hvis du vælger at låne pengene selv, har du selvfølgelig større frihed over, hvordan du bruger pengene. Det kan også være, du bare har brug for at låne et tilskud til sengen og ikke det fulde beløb. Sørg for at lån så lille et beløb som muligt, så du kan tilbagebetale det inden for en overskuelig periode. De to typiske typer af lån til et køb som en god seng, er forbrugslån og kviklån.

Der findes flere låneudbydere, end der findes sengeforhandlere, så det er et stort marked, du begiver dig ud på. Sørg for altid for at kigge på renten på dit lån, samt bedøm, om tilbagebetalingsperioden er realistisk for dig og din privatøkonomi, inden du tager et lån.