Når man vælger et nyt mobilabonnement, er der flere forskellige ting, der er vigtige. For manges vedkommende er prisen formentlig en temmelig vigtig faktor, ligesom hastigheden formentlig også er en af de første ting, mange kigger på. Men har man før oplevet at have dårlig dækning, ved man også, hvor vigtig denne faktor er. Der er nemlig ikke noget mere frustrerende end gang på gang at opdage, at dækningen er så dårlig, at det indskrænker de handlemuligheder, man har. Men hvordan er mobildækningen egentlig på Sjælland? Og hvordan kan du sikre dig god dækning?

Hvert mobilselskab er forskelligt

Det vigtigste at vide, når det kommer til mobildækning, er muligvis, at hvert enkelt mobilselskab er forskelligt. Derfor er det også vigtigt, at du sikrer dig, at det givne mobilselskab, du har valgt, rent faktisk dækker det sted i landet, hvor du bor. Ellers vil du meget hurtigt blive utilfreds med dit valg.

Når det kan være forskelligt fra mobilselskab til mobilselskab, om selskabet dækker et givent sted i landet, skyldes det, at de enkelte mobilselskaber bruger forskellige netværker. Dette influerer hvor god dækningen er visse steder i landet. Det vigtigste er naturligvis, at du sikrer dig, at det mobilselskab, du vælger, dækker det område, du bor i og områder, hvor du i øvrigt komme ofte – det kan være på grund af arbejde, et sommerhus eller lignende.

Derfor er det hverken prisen for et givent abonnement eller den hastighed, mobilselskabet tilbyder, du bør kigge på først, når du skal vælge et nyt abonnement. Du kommer nemlig ikke langt med høj hastighed til en god pris, hvis dækningen er så dårlig, at du ikke kan få glæde af den. Kig derfor på dækningen først, find ud af hvem der tilbyder god dækning, hvor du ofte opholder dig og vælg herefter den bedste løsning heraf.

Find et dækningskort

Men hvordan sikrer du dig så, at det mobilselskab, du vælger, dækker de områder, du har behov for at dække? Den bedste mulighed for at gøre dette, er ved at finde et dækningskort. Et dækningskort er et kort over Danmark, som nemt og overskueligt illustrerer, hvor i landet et bestemt mobilselskab har dækning som resultat af det netværk, det har valgt at benytte. Benytter to eller flere selskaber det samme netværk, vil du opdage, at de også dækker de samme områder af landet. Men som forbruger kan det være svært at blive helt klar over, præcis hvilket netværk, et selskab anvender. Derfor kan du på nettet finde såkaldte dækningskort, der gør det nemmere for dig at få et overblik.

Når flere mobilselskaber har samme netværk, er det fordi, der ud af alle mobilselskaber i Danmark, findes fire selskaber, som har sit eget netværk. De resterende mobilselskaber har indgået aftaler med disse fire om at benytte disses netværk. Derfor anvender 3 og Oister eksempelvis samme netværk og dækker derfor også de samme områder af landet.

Mobildækningen på Sjælland

Bør du i København eller hovedstadsområdet, er dårlig mobildækning med al sandsynlighed ikke noget, du kæmper med. I dette område af Sjælland, dækker de fleste mobilselskaber godt og typisk helt uden mærkbare problemer. Bor du derimod i Midt- eller Sydsjælland, er risikoen for, at du til tider kan have problemer med din dækning større. Derfor er det særligt vigtigt, at du sørger for at tjekke op på mobilselskabernes dækning, inden du vælger abonnement, hvis du bor i disse områder.

Flere af mobilselskabernes dækningskort lader dig taste din specifikke adresse og få oplyst, hvordan dækningen er lige akkurat, hvor du bor. Således kan du taste din adresse hos de forskellige mobilselskaber og sammenligne, så du er sikker på, at du vælger det bedst mulige alternativ for din lokation.

Se også her: https://mobilabonnementerne.dk/mobildaekning/

Det er også vigtigt at vide, at et dyrere abonnement ikke nødvendigvis er lig med bedre dækning. Dækningen afhænger som nævnt helt og holdent af, hvilket netværk, det specifikke mobilselskab benytter, og det kan derfor sagtens være muligt at finde et budgetvenligt selskab, der dækker dit område godt, selvom et dyrere selskab måske ikke gør. Begyndt derfor med at klikke dig rundt på hjemmesiderne og skab dig et overblik eller klik dig ind på en hjemmeside, der nemt og hurtigt lader dig sammenligne de efterhånden mange danske mobilselskaber.