Når du skal vælge seng til soveværelset, er det vigtigt at tage rummets størrelse med i overvejelserne. Måske er du ved at flytte hjemmefra og har fundet en flot 1-værelseslejlighed. Det kan også være, at du står og mangler en fin seng til det lille gæsteværelse i huset. I disse tilfælde kan det være oplagt at købe en god sovesofa til værelset. Pladsen bliver udnyttet maksimalt, og der er både plads til en sofa og en seng på værelset. Hvis du mangler en seng til værelset, kan du læse meget mere om sovesofaer i artiklen her.

Passer til 1-værelseslejligheden

Det er dyrt at flytte hjemmefra, og SU’en rækker ofte kun lige til huslejen. Hvis du flytter til storbyen, har du måske valgt at bosætte dig i en 1-værelseslejlighed. Her får du køkken, stue og soveværelse i ét rum. Hvis du flytter i en 1-værelseslejlighed, passer sovesofaen perfekt ind i lejligheden. Den har nemlig flere forskellige funktioner, så den både kan bruges som seng men også som sofa.

Om dagen kan du derfor bruge din sovesofa som en sofa, der byder på hygge og gode snakke med vennerne. Dynen kan nemt pakkes væk, og pyntepuderne findes frem. Når det bliver aften, kan sofaen hurtigt laves om til en seng. Sovesofaen er derfor meget praktisk, og lejligheden kommer ikke til at se rodet ud, da sengen kan pakkes væk.

En sovesofa til overnattende gæster

Der findes mange forskellige slags sovesofaer, og det er derfor nemt at finde en sovesofa i god kvalitet, der passer til gæsteværelsets stil. Hvis du bor i et stort hus med mange værelser, kan det være rart med et gæsteværelse. Måske har du familie og venner, der kommer langvejs fra, når de skal besøge dig og din familie. Det kan derfor være praktisk med et ekstra værelse, som gæsterne kan låne, når der er på besøg.

Det kan også være, at du ikke har ekstra værelser til et gæsteværelse. Sovesofaen kan derfor også være en praktisk investering til stuen. I dagligdagen kan den bruges som en sofa, hvor hele familien kan slappe af og puste ud. Når I får overnattende gæster, kan sofaen laves om til en seng. På den måde behøver i ikke at gøre plads til et gæsteværelse i huset. Når det bliver sengetid, kan gæsterne nemt overnatte i stuen.

Ekstra opbevaringsplads i din sovesofa

Der findes en del sovesofaer, der har ekstra opbevaringsplads. Nogle sovesofaer har opbevaringsplads under sofaen, mens andre har en chaiselong med opbevaringsplads. På den måde kan du opbevare dyner og puder i sovesofaen, som hurtigt kan findes frem, når du eller dine gæster skal sove på sofaen.

Du kan også bruge sovesofaen til at opbevare ting, som ikke kan være i skabene. Hvis du bor i en lille lejlighed, er der ofte ikke meget opbevaringsplads. Sovesofaen kan derfor bruges som et lille depotrum, hvor du har plads til at gemme spil, julepynt og andre ting, der ellers ikke er plads til i lejligheden. Sovesofaen er altså meget praktisk og passer ind i det moderne hjem.