Er man i Næstved, så er der rigtig mange forskellige ting, som man kan spise, uanset om det er som snack, til frokost eller til aftensmad. Der er bagerier, restauranter og utallige forskellige spisesteder. Noget af det bedste må dog være den sushi, som man kan få. Så er det lige meget, om det er til en frokost med kollegaerne eller til aftensmad med familien.

Hvad er sushi overhoved?

Alle ved, om de kan lide sushi, eller om de afskyer det, men det er ikke alle, som rent faktisk ved, hvad sushi er, og det er ikke uden grund. For de fleste mennesker er sushi blot et stykke rå fisk, og så må man se om man kan lide det eller ej.

I realiteten er der dog rigtig mange forskellige variationer af sushi, og det er ikke alt, hvad vi her i Danmark kalder sushi, som rent faktisk er det. Retten kommer nemlig fra Japan, og der er sket mange ændringer i den, siden den forlod landet. Derfor kan det også komme som en overraskelse for de fleste, men det vigtigste element i et rigtig stykke sushi er ikke fisken, men derimod den ris, som lægger sig op ad fisken.

Der er nemlig mange forskellige variationer af sushi og generelt for sushi i Næstved er, at de bruger skøn frisk fisk og lækker ris. Det eneste, som virkelig går igen blandt alle versionerne, er risen. Der er selvfølgelig også versioner, som ikke inkluderer ris, men det er ikke hvad vi normalt kalder sushi. Det hedder derimod sashimi.

Spiser man sushi til frokost eller aftensmad?

Det kan være, at man lige har fået frokostpause på jobbet, og man får øje på en af Næstveds sushirestauranter, og man så tænker: ”Gud, jeg kunne godt spise noget fisk lige nu, men jeg må vel hellere vente til aftensmaden”. Det er også en god ide, for det er de fleste, som spiser sushi til aftensmaden. Det giver også meget god mening, for det er både en nem og smagfuld oplevelse. Når der er så mange forskellige variationer, betyder det, at man aldrig bliver træt af det, og at man altid kan finde en ny og spændende slags sushi.

Man behøver dog ikke at vente til aften med at spise sushi, for fordi der er så mange variationer af det, er hver portion også ret lille. Det betyder, at man nemt kan få en let frokost uden at være stopmæt resten af dagen.