Står du overfor en rejse på studiet? Disse vil ofte skulle finansieret af dig som studerende eller af dine forældre, hvis du er så heldig, at de vil betale.
Det er dog ikke sikkert, at de synes, at de vil betale for din studietur. Og hvad gør du så? Her kan du få gode råd til, hvordan du får råd til studieturen, og først skal det handle om, hvordan du kan finde billige flybilletter.

Billige flybilletter er essentielle – sådan finder du dem

Ofte vil hele klassen skulle med samme fly – men dette skal stadig findes. Så hvis det er særligt vigtigt for dig at finde billige flybilletter, så kan du jo tage ansvaret for dette.
For det første bør du overveje, hvilken lufthavn i vil flyve fra og til – og om der er nogle alternativer. Hvis du går i skole i Odense eller et andet sted centralt i landet, er der jo mange forskellige danske lufthavne, som I kan rejse til uden de store problemer – herunder Københavns lufthavn, Billund lufthavn og Aarhus Lufthavn.
Når du ved, hvor I vil rejse fra og til, kan du sammenligne priser på flybilletter online, og derved kan I hurtigt finde nogle billige flybilletter, så I kan holde prisen på studieturen nede.

Vælg en billig destination

Udover at vælge flybilletter er der mange andre ting, som du kan gøre for at få råd til studieturen med klassen. Først og fremmest bør I vælge en billig destination. Her kan I overveje, hvad flybilletterne til destinationen koster, hvad hotel/overnatning koster, og hvor dyrt det er at leve i landet.

Mange steder i Østeuropa vil ofte være ganske billige at leve i, og derfor kan I holde samtlige omkostningerne nede. Derved kan destinationen være smukke europæiske byer som Prag, Krakow eller Budapest.
Hvis I derimod vælger en europæisk hovedstad som Berlin, London eller Madrid kan I muligvis stadig finde nogle billige flybilletter, men leveomkostninger vil være en del højere, og derfor kan prisen for den samlede tur godt rende op i mange tusinde kroner.

Spar op til turen

Når I har fået arrangeret turen på den billigst mulige måde, er det tid til at skrabe pengene sammen. Og hvordan gør du det? Den mest logiske måde er gennem opsparing. Du kan dog gøre klogt i at begynde i god tid.

Lad os sige, at du skal betale 4.000 kroner for rejsen. Og at denne finder sted om 1 år. Så skal du i gennemsnit spare 333 kroner op om måneden, hvilket er overkommeligt for de fleste. Hvis der derimod kun er 4 måneder til rejsen, er du ved at have travlt. Så skal du nemlig spare 1.000 kroner op om måneden. Hvis du ikke når at spare hele beløbet op, kan du altid spørge dine forældre, om du må låne det resterende beløb og betale dem af, når du kommer hjem fra en dejlig rejse med klassekammeraterne.