Har du og din familie endelig besluttet jer for at få et kæledyr? Dine børn har måske tigget længe, og nu er det så endelig blevet tid til at tage stilling til hee kæledyrssituationen. Men hvilken slags kæledyr skal det så være? Der er jo så mange at vælge imellem, og det skal jo gerne passe til jeres type familie, så det hele hænger sammen.

Så er du til det søde liv med hunden som ekstra familiemedlem, eller er du mere til kaninhø og halm? Eller måske noget helt tredje? Der er rigtig mange mulige kæledyr, så det gælder bare om at finde et, der passer til jeres familie.

Hunden med masser af leg og humør

Et kæledyr, som rigtig mange vælger at gøre til en del af familien, er hunden, som netop kommer til at virke som et familiemedlem, fordi rigtig mange har en tendens til at knytte et meget tæt bånd til dette dyr.

Hvis man vælger, at hunden skal være det nye kæledyr i familien, så skal man også allerede fra starten være klar på, at det kommer til at kræve meget mere tid end mange andre kæledyr. Hunde kræver meget opmærksomhed og gerne en del gåture i løbet af dagen. Så man skal selvfølgelig også være en familie, som er klar på dette ansvar – og det er man typisk også villig til, når man først får lov til at møde den lille firbenede ven.

Katten med legetøj og mus

Et andet kæledyr, som er meget populært er katten, som er et dyr, man rigtig kan hygge om. Det er ikke et lige så socialt dyr som hunden, men det passer jo også meget fint, hvis man ikke helt synes, at man har tid til 2-3 gåture om dagen.

Katten derimod er et dyr, som er hyggeligt at have, fordi man ikke har alt for meget ansvar, men alligevel har nok ansvar til, at man vil få rigtig meget omsorg for dette kæledyr. Katten er af disse grunde også meget populære blandt mange forskellige typer af familier, og I kommer helt sikkert også til at sætte pris på at have en kat som kæledyr.

Kanin med kaninhø og halm

Et sidste bud på et kæledyr, som dog ikke er helt så populært som de to første, er kaninen. Kaninen er ikke ligeså kæledyrs-agtig i samme forstand som hunden og katten på den måde, at man typisk ikke vil sidde og hygge sig med en kanin i sofaen, ligesom man oftere ser det med hunde og katte.

Kaninen er derimod en form for deltidskæledyr, som man selvfølgelig skal huske at fodre osv., men som man ikke ligefrem har yderligere ansvar for. Så længe man husker at købe kaninhø og halm, så skal man nok få det til at køre, uden at det kommer til at gå alt for meget ud over den daglige rytme. Og børnene vil helt sikkert synes, at det er hyggeligt at gå ud med kaninhø og halm og sidde at hygge lidt om kaninerne.