Kosttilskud er blevet meget populær hos danskerne, og det er både piller, kapsler og pulver. Vi vil alle gerne gøre noget godt for vores krop, og med de forskellige tilskud kan vi give kroppen de vitaminer, den mangler, eller som vi gerne vil have flere af. I dag findes der mange typer af tilskud, der kan give de nøjagtig samme virkninger. Det kan være en jungle at finde rundt i, når man gerne vil give kroppen det, der er bedst.

Samtidig er der også stor forskel på, hvad der virker fra person til person. Nogle af pillerne kan være tilegnet sportsudøvere, mens andre er hverdagsvitaminer for alle. Det kan være piller, der hjælper en med at få de nødvendige vitaminer, hvis man ikke spiser varieret nok. Dette er en af de største grunde til, at vi spiser så mange piller. Mange kombinerer dem med andre tilskud og mixer dem på kryds og tværs. Her kan man bruge rigtig mange penge, uden at tænke over det. Og er det overhovedet nødvendigt at tage de mange tilskud til kosten.

Hvad kan kosttilskud hjælpe dig med?

At spise de vitaminfyldte piller er en måde at være sikker på, at man får dækket alle kroppens behov for næringsstoffer. Det anbefales, at man spiser 600g frugt og grønt om dagen, og dette kan mange godt have svært ved at overholde. Herved kan de mange typer piller hjælpe med at holde kroppens balance ved lige. Dog kan kroppen bedst optage de naturlige vitaminer, som vi får fra blandt andet grøntsager. I en travl hverdag er der meget at holde styr på, og her kan disse tilskud være en nem løsning for stadig at tænke på sin sundhed.

En multivitaminpille hjælper med at tilføre den rette mængde sundhed til kroppen. De styrker for eksempel hudens kvalitet og derudover en lang liste af andre gode sunde ting. Det foretrækkes også at spise fisk 2 gange om ugen. Her er et andet populært tilskud fiskeolie også kaldet Omega 3 (læs mere her). Denne fedtsyre får vi hovedsagligt fra fisk, og det er den, som kroppen bedst kan optage. Men når vi ikke er gode til at spise fisk eller andet, der indeholder denne fedtsyre, for vi alt for lidt Omega 3. Dette tilskud er et fantastisk middel for huden og smører huden indefra, som blandt andet mindsker urenheder, rynker og inflammation. Der er mange fordele ved at tilføre kroppen sundhed i form af piller og pulver.

Kosttilskud, der passer til dig

Det kan være en rigtig god ide, før man begynder at tilføre sin krop nye vitaminer og mineraler, at undersøge hvilke tilskud man har brug for. Det kan være bestemte vitaminer, som kroppen mangler. Mange har for lidt magnesium i kroppen, og her kan et tilskud hjælpe kroppen på rette vej. Ved mangel af magnesium kan man opleve flere muskelkramper eller have andre problemer med leddene.En blodprøve ved lægen afslører den manglende mængde. Hvis man spiser god og varieret kost, er det heller ikke nødvendigt at tage en multivitaminpille. Det er med at finde ud af, hvad din krop har brug for i hverdagen.

Pillerne, kapslerne eller pulveret kan være en dyr affære. Der er stor forskel på kvaliteten af de billige og de dyre produkter, så det er med at tænke sig om inden køb af vitaminer. Det er noget du skal tage tit og det skal være gavnligt for kroppen. Vi bruger rigtig mange penge på at købe diverse piller i håb om at kunne forbedre vores sundhed. Du skal kun give din krop de nødvendige vitaminer og mineraler, der hjælper dig. du kan se en række kortfilm om sundhed fra kosttilskudsfirmaet Zinzino her.